4 Şubat 2016 Perşembe

Mutfağımızdan eksik etmememiz gereken 5 baharat

                     Soğuk kış günleri geldi çattı,özellikle bu zamanlarda kendimize biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor.Soğuklardan korunmak için sıkı giyinmenin yanında evimizden eksik etmememiz gereken çeşitli baharatlar ve bitkiler yardımımıza koşacaktır.Mutfaklarımızda her zaman
bulundurduğumuz baharatlarla kendimizi korumamız mümkün,bunlar öyle çok pahalı şeylerde değil aslında .önemli olan bir konuda hangi baharatı yada bitkiyi nasıl ve ne için kullanacağımızı bilmek çok önemli.Gelelim bulardan birkaçına.

1.Zencefil : Faydaları saymakla bitmeyecek deva küpü.bağışıklık sistemimizin koruyucusu, mide dostu, soğuk algınlıklarında elimizin altında bulundurmamız gereken nadide baharatlardan birisi,
ayrıca iyi bir yağ yakıcı olarak zayıflatıcıda.

2.Zerdeçal : Kanser ve miyomların baş düşmanlarından  sayabileceğimiz baharlardan,kışın balla karıştırarak da tüketebileceğimiz ,diş eti sağlığımızıda koruyan,bağırsak rahatsızlıklarımızda da
etkili olan baharatların altını.

3.Tarçın : Kan şekeri seviyesini düşürdüğü ,insülin salgılamayı artırak tokluk hisside veren değerli baharatlardan biri.hazımsızlık şikayetlerinin iyileştirilmasi yanında .afrodizyak etkiside cabası

4.Karanfil : Ağrı kesici etkisinin yanında harika bir mikropkırıcı

5.Rezene : Soğuk algınlıkları şikayetlerinin tedavisinde etkili bir baharat,Gaz giderici ve hazımsız
lığında devası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder